Afbeelding

Verzamelingen van verzamelaars

Lokaal

Na de expositie over Kerststallen komt er een nieuwe tentoonstelling aan. Zoals u elders in dit nieuwsblad kunt lezen is te verwachten dat een behoorlijk groot deel van de Ambachtse bevolking de komende weken gaat sparen om alle plaatjes bij elkaar te krijgen van het nieuwe deel van het PLUS-album. Veel succes daarbij! Tegelijk met deze actie is in oudheidkamer Den Brommert een expositie te zien van allerlei particuliere verzamelingen van uiteenlopende aard: VERZAMELINGEN VAN VERZAMELAARS. Misschien hebt u vroeger postzegels gespaard, speldjes, sleutelhangers of een bijzondere verzameling theelepeltjes. Kom kijken wat anderen verzameld hebben. Naast deze voorwerpen ook een unieke collectie bladwijzers van de hele wereld, en een verzameling postzegeldoosjes. Maar ook een uitgebreide collectie kikkers, op een leuke manier tentoongesteld. En nog veel meer. De moeite waard om te komen kijken. 

Wat anders. Bent u al in het bezit van het onlangs uitgegeven boek: ‘Het Ambacht van de Scheepsslopers’. Velen hebben al een boek gekocht. Een aantal jaren geleden hebben velen op het boek ingetekend. Voor hen ligt het boek nog klaar tegen gereduceerde  prijs, mits men spoedig dit exemplaar ophaalt. Wacht niet te lang. 

Verder is in het cadeauwinkeltje het verkoopassortiment onlangs uitgebreid. Velen hebben vorig jaar één of meer mooie bekers gekocht met een afbeelding van historische gebouwen van het dorp. In deze serie zijn nu ook mooie Senseo mokjes uitgekomen, kleine dienblaadjes en theezakschaaltjes. Leuk voor een cadeautje of voor uzelf. De 10 unieke smaken twee, 5 soorten drop, 10 soorten chocolade en 7 soorten pindakaas (van de Pindakaaswinkel!) kent u al?

De oudheidkamer op Dorpsstraat 84 (schuin tegenover de Dorpskerk) is open: iedere woensdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur