Afbeelding

NIEUW PLUSALBUM VERSCHENEN

Lokaal

Ambachters kunnen de komende twee maanden weer plaatjes sparen voor een tweede verzamelalbum. Als het album gevuld is heeft de eigenaar een interessant boek met allerlei weetjes over het verleden en heden van het dorp. Het is een tweede deel, volgend op een soortgelijk album dat in 2021 is verschenen. Ook nu kan men weer in het bezit komen van de plaatjes bij het kopen van boodschappen bij de PLUS-supermarkt aan het Louwersplein. In het album kunnen 200 plaatjes worden gespaard. De actie duurt tot zaterdag 16 maart. Aansluitend zal in oudheidkamer Den Brommert een ruilbeurs worden gehouden. Het Historisch Genootschap heeft het album samengesteld.

Op vrijdag 12 januari was het een gezellige bijeenkomst in oudheidkamer Den Brommert, waar burgemeester Van der Giessen het eerste exemplaar van het nieuwe album kreeg uitgereikt door Alfred Koehoorn, de exploitant van de bekende supermarkt aan het Louwersplein. Koehoorn zei dat hij best een beetje trots is op het mooie album. Uit vergelijking met elders in het land verschenen albums is hij er van overtuigd dat Ambacht één van de mooiste albums op de markt brengt. Niet alleen de mooie plaatjes dragen daaraan bij maar ook de teksten, die een interessant verhaal vertellen over de geschiedenis van Ambacht. Het vorige album is een groot succes geworden. Hij verwacht dat ook weer van het nieuwe deel.

De voorzitter van het Historisch Genootschap zei dat de vereniging weer graag haar medewerking wilde verlenen aan dit nieuwe album. Er konden weer twintig nieuwe hoofdstukken worden samengesteld met allemaal nieuwe plaatjes en bijpassende informatie. Veel hoofdstukken hebben betrekking op de geschiedenis van ons dorp, zoals over de scheepssloperijen, vlasindustrie en de scheepsbouw. Maar ook hoofdstukken over bijzondere plekjes in het dorp en voorwerpen uit de Spoorcollectie en monumenten. Het genootschap staat al in de startblokken om over twee maanden een soepel te verlopen ruilbeurs te organiseren, zodat iedere enthousiaste spaarder te zijner tijd een compleet album kan krijgen. Bij het vorige album hielpen mensen elkaar ook om hun album compleet te krijgen. Sommigen lukte het om meerdere albums vol te krijgen, zodat familie en kennissen ook konden worden voorzien. Er gingen albums naar alle delen van de wereld.

In de oudheidkamer start vandaag een bijpassende tentoonstelling over de hobby: verzamelen. U kunt daar unieke verzamelingen van allerlei aard bewonderen. Een aanrader.