Afbeelding
Rijkswaterstaat

Lokaal

Vanaf zaterdagavond 24 februari 22.00 uur tot zondagmiddag 25 februari 16.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Van Brienenoordbrug. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan in noordelijke richting afgesloten voor alle verkeer. Weggebruikers worden omgeleid via de parallelbaan. Tijdens dit weekend vinden er ook werkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom, dus plan uw reis van tevoren. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Wat is er aan de hand?
Bij een reguliere inspectie aan de stalen constructie onder de brug is een scheur aangetroffen. Dit deel van de constructie wordt daarom preventief vervangen. Het betreft een staalconstructie onder het brugdek van de hoofdrijbaan richting het noorden (Den Haag/Gouda). De constructieve veiligheid van de brug is niet in het geding. Voor het aanbrengen van de nieuwe staalconstructie moet de brug trillingsvrij zijn in verband met laswerkzaamheden. Er kan daarom geen verkeer over de brug rijden.

Omleiding voor Van Brienenoordbrug
Het wegverkeer wordt bij knooppunt Ridderkerk omgeleid naar de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug. Om het verkeer voorafgaand aan de start van het werk tijdig van de hoofdrijbaan af te leiden sluiten we zaterdagavond al om 21.00 uur de verbindingsbogen vanaf de A38 en de A15 naar de A16 af.

Bron: Rijkswaterstaat