V.l.n.r. Hendrika, Desirée en Chloë
V.l.n.r. Hendrika, Desirée en Chloë

Verloskundige Praktijk Hendrik-Ido-Ambacht

Lokaal

Ben je zwanger en op zoek naar een unieke manier om je voor te bereiden op de komst van je kleintje? Overweeg dan eens om deel te nemen aan Centering Pregnancy, een benadering van prenatale zorg die steeds populairder wordt.

Bij Centering Pregnancy komen zwangere vrouwen op basis van hun zwangerschapsduur in een groep en komen ze regelmatig samen voor uitgebreide sessies onder leiding van een van de verloskundigen van onze praktijk. Tijdens deze sessies krijg je niet alleen de gebruikelijke medische controles, maar ook de kans om te leren van en te praten met andere zwangere vrouwen over allerlei onderwerpen, van voeding en lichaamsbeweging tot de bevalling, en zelfs de periode na de geboorte.

Onderzoek heeft aangetoond dat Centering Pregnancy leidt tot betere gezondheidsresultaten voor zowel moeder als baby, waaronder een verminderd risico op vroeggeboorte en een toename van geboortegewichten. Bovendien biedt het een waardevolle bron van sociale steun en het delen van ervaringen met andere vrouwen in dezelfde fase van de zwangerschap en het moederschap.

Als je geïnteresseerd bent in deze vernieuwende benadering van zwangerschapszorg, neem dan contact met ons op voor meer informatie over Centering Pregnanc. En ontdek hoe het jou en je baby ten goede kan komen tijdens deze bijzondere periode.

De ervaring van Esmee & dochter Noa bij ons in de praktijk
“Op 13 augustus 2023 ben ik bevallen van onze prachtige, tweede dochter: Noa. De zwangerschap was vergelijkbaar met die van mijn oudste dochter, zonder complicaties, maar de begeleiding en ondersteuning heb ik deze keer als zó fijn ervaren! Bij mijn eerste zwangerschap liep ik bij een andere Verloskundige Praktijk en deze keer merkte ik meteen dat het totaal niet (meer) bij me paste. Ook liet de begeleiding bij de eerste bevalling te wensen over, waardoor ik ging twijfelen of ik daar wel goed zat. Een vriendin van mij liep op dat moment bij de dames van praktijk H I Ambacht en na een kennismakingsgesprek aan het einde van het eerste trimester was ik verkocht.

Ik wilde het deze keer anders doen. Veel minder interventies en tests, veel meer vertrouwen op de eigen kracht, en deze keer moest en zou de thuisbevalling gaan lukken. De eerste keer werd ik medisch, toen ik na 12 uur ontsluitingsweeën in paniek raakte en hier zelf niet meer uit kon komen. Een ruggenprik, weeënopwekkers, flink bloedverlies en synthetische oxytocine volgden en na de bevalling van 24 uur vooral was ik totaal van de wereld en voelde ik lange tijd geen connectie met mijn kind.

Deze bevalling was totaal anders. In zo’n 7,5 uur is Noa thuis, in het bevalbad, geboren. Volledig in overgave en in contact met elkaar. Chloë was nagenoeg onzichtbaar, tot ik haar nodig had. De paniek dreigde het laatste uur toe te slaan, maar omdat we dit al eerder besproken hadden, was dat na het uitspreken vrij snel weg. Vlak voor de geboorte kwam Hendrika er ook bij, omdat het eigenlijk al einde dienst was. Twee geweldige verloskundigen tegelijk was echt een cadeautje!

Het was een prachtige periode vol mooie nieuwe inzichten, grenzen (durven) aangeven en dat die ook gerespecteerd (nee zelfs toegejuicht!) werden, vertrouwen op mijn oerkracht en een stukje heling van mijn eerste, minder fijne, bevalling.

De begeleiding en steun van Chloë, Desiree & Hendrika is hierbij echt van grote waarde geweest. Ze zijn onwijs kundig, nuchter en je voelt echt de passie voor het vak.”

Wist je dat...

...wij een anticonceptiespreekuur aanbieden, waarbij wij adviseren over anticonceptie, maar ook spiralen en implanons plaatsen en verwijderen?

...je bij ons terecht kan met een kinderwens voor adviezen?

...wij thuisbevallingen en bevallingen in het ziekenhuis begeleiden?

...maar 5% van de baby’s op de uitgerekende datum worden geboren?

...onze zorg niet stopt zodra de baby geboren is? Ook in de kraamperiode (6 weken) blijven wij betrokken.  

...wij veel bad bevallingen begeleiden?

...wij geen telefonisch spreekuur hebben? Wij vinden het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn!

...wij wekelijks een inloopspreekuur hebben waarbij onze zwangeren extra kunnen langskomen om naar het hartje van de baby te luisteren?

...er wereldwijd meer jongens dan meisjes geboren worden?

Locaties Ambacht
Gezondheidscentrum de Volgerlanden,
Druivengaarde 15-17, H.I.Ambacht
Gezondheidscentrum Ambacht,
De Peerenhof, Onderdijkserijweg 262, H.I.Ambacht

Locatie Zwijndrecht
Medisch centrum Zonnehoed, plantageweg 3, Zwijndrecht

Esmee: "Op 13 augustus 2023 ben ik bevallen van onze prachtige, tweede dochter: Noa"