Afbeelding

Kwint en Cato op Gemeentehuizentocht

Lokaal

We zijn vandaag niet op kroegentocht geweest, maar op gemeentehuizen/raadhuizentocht.We zijn begonnen bij het huidige gemeentehuis op de Weteringsingel, dat iedereen natuurlijk goed kent met betrekking tot burgerzaken en dergelijke.Vervolgens zijn we via de Wilhelminasingel naar het oude raadhuis aan het, hoe kan het ook anders, Oude Raadhuisplein gelopen. OH (Onze Hulp) heeft aan één stuk door lopen ratelen. Zo vertelde hij, dat hij in 1983 nog in het oude raadhuis getrouwd is! 

Cato en ik hadden tegelijk opeens diep respect voor “mevrouw OH”! Je kan niet anders constateren dan dat het een hele grote prestatie is om het zolang met zo’n kletskous uit te houden. We zijn vervolgens ook nog naar het nog oudere raadhuis gelopen.Dit ligt aan de Dorpsstraat, in de bocht bij de Waal, en het water de Heul, langs de Hoge Kade (in de volksmond Muizenkaai genoemd).Dit is tegenover Eeterij & Tapperij ‘t Ambacht……dat is misschien nog wel de makkelijkste manier om het te vinden! 

In het oude raadhuis zit sinds mensenheugenis kapsalon Pons. Hiervan kon OH ook vertellen, dat hij nog door de oude Jan Pons geknipt is. Dit was dan weer de vader van de Jan Pons, die daar tot een aantal jaar geleden nog de scepter zwaaide. Cato had zich een paar dagen geleden nog uitgeleefd op m’n kapsel en ik vond zelf dat ik er behoorlijk raar bij liep….! Bij de kapper vonden ze het echter best wel trendy. Ze hebben daar soms ook speciale “scheiding in je haar dagen” en mijn kapsel had daar geweldig tussen gepast.Terug in het Jeugdspeelpark moesten we even bijkomen van alle historische informatie, die we over ons uitgestort hebben gekregen! Na een lekkere maaltijd gras en hooi waren we echter weer snel in topvorm.

Gegroet,

Kwint

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding