Afbeelding

5 jubilarissen Sol de Bron worden in het zonnetje gezet!

Lokaal

Op 11 april jl. werd het jubileum gevierd van maar liefst vijf collega’s van SOL De Bron! Dit werd gedaan in het sfeervolle Jules Boules Bites Bar nabij De Kuip. Er werd gelachen, gezongen, gespeecht, gegeten, en tussen door werd een leuk potje jeu de boules gespeeld.

SOL De Bron (dat zelf haar 50-jarig bestaan viert dit schooljaar) staat bekend om haar hechte team van mensen die er overwegend lange tijd blijven werken. Dit bleek ook nu wel, want voor vier collega’s werd een 25-jarig jubileum gevierd, en voor een zelfs een 40-jarig jubileum! Het typeert de verbondenheid en het plezier dat wordt ervaren om op SOL De Bron te werken.

Het jubileum werd onder meer gevierd voor Ellis van der Jagt en Anneke Dalmeijer. Deze twee pedagogisch medewerkers vanuit de opvangtak van SOL De Bron startten 25 jaar geleden als leidsters van de peuterspeelzaal. Vanaf 2018 ging dit op in kinderopvang, en inmiddels is het gouden duo niet meer weg te denken. Het is namelijk heel bijzonder dat Ellis en Anneke al die jaren als duo samen hebben gewerkt. Ze staan bekend om hun warmte naar kinderen en de uitbundige aankleding van hun lokaal.

Dan vierden de juffen Astrid Ligtmans en Laura Groen in ’t Woud eveneens hun 25-jarig jubileum. Astrid is al jaren een vast gezicht in de middenbouw van SOL De Bron, en ze staat erom bekend geniale 1 april-grappen voor haar groep te bedenken. Ze woont niet naast de deur van SOL De Bron, maar dat heeft haar er niet van weerhouden om toch elke ochtend weer -25 jaar lang!- vroeg in de ochtend naar Hendrik-Ido-Ambacht te komen. Ook dat geeft de grote mate van werkplezier op SOL De Bron weer.

Laura begon 25 jaar geleden als leerkracht, maar werkt inmiddels al heel wat jaren als intern begeleider. Als intern begeleider is ze een belangrijke schakel in het verder helpen van kinderen, wat Laura vol passie doet. Haar drie zonen zaten zelf ook op SOL De Bron, en zo heeft ze haar werkplek als werknemer én als ouder goed leren kennen.

En dan werd ook het jubileum van Ruud van der Wel gevierd, en dat was een extra bijzondere. Want hij tikte geen 25 jaar aan, maar wel liefst 40! Ruud heeft in die jaren honderden kinderen in zijn klas gehad, en hij heeft nog altijd ontzettend veel plezier in het lesgeven. Naderhand vertelde een trotse Ruud: ‘Ik wil iedereen enorm bedanken om deze 40 te behalen, al hebben jullie daar weinig voor hoeven doen. Want wie zou hier nou niet willen werken?’ Dat zegt eigenlijk alles.

De geweldige dag werd afgesloten met een gezamenlijk lied op de melodie van Bon Jovi’s ‘You Give Love a Bad Name’, met de titel: ‘You Give De Bron a Good Name’. Dat laatste is méér dan waar. Deze vijf toppers bouwden mee aan het fundament waar SOL De Bron nu op staat, en de viering van hun jubileum was dan ook meer dan terecht.

Afbeelding