Een nieuwe naam, maar dezelfde vertrouwde zorg en zorgverleners.
Een nieuwe naam, maar dezelfde vertrouwde zorg en zorgverleners. JASPET HOF PHOTOGRAPHY

Stichting Zovida is meer dan een zorgaanbieder

Lokaal

Sinds 1 februari jongstleden zijn de gezondheidscentra van het voormalige Zonboog en Gezond op Zuid samen verder gegaan. Het resultaat van deze fusie heeft een nieuwe naam gekregen: Zovida. Een nieuwe naam, maar dezelfde vertrouwde zorg en zorgverleners. Zovida is een stichting zonder winstoogmerk en heeft een duidelijke visie voor ogen: de zorg toekomstbestendig maken door deze dichter bij u te brengen. 

Uitdagingen in de zorg
Gezondheidscentrum de Volgerlanden, een van de vijftien gezondheidscentra van Zovida, vormt de kern van deze visie voor Hendrik-Ido-Ambacht. Hier komt het samenbrengen van diverse zorgdisciplines tot zijn recht. De huisartsen, fysiotherapeuten, apothekers en logopedisten werken hier samen aan kwalitatieve en efficiënte zorgverlening, ondanks de uitdagingen die de zorgsector momenteel met zich meebrengt. De zorgsector ervaart een groeiende druk door verschillende factoren zoals de vergrijzing en een toenemende vraag naar zorgdiensten. Deze druk wordt versterkt door een tekort aan zorgpersoneel en specifiek een huisartstekort. Bij Gezondheidscentrum de Volgerlanden voelen ze deze druk dagelijks. Zo is de huisartsenpraktijk hierdoor momenteel niet in staat om nieuwe patiënten aan te nemen. De andere onderdelen van het gezondheidscentrum zijn wel open voor inschrijving.

Bij de logopediepraktijk in het gezondheidscentrum staan vier toegewijde logopedisten klaar om u of uw kind te ondersteunen bij een breed scala aan spraak- en taalproblemen. Ook onze fysiotherapiepraktijk staat bekend om zijn hoogwaardige zorg. Van algemene fysiotherapie tot gespecialiseerde behandelingen zoals dry needling en oedeemtherapie, de fysiotherapeuten werken nauw samen met u aan uw herstel. 

Daarnaast biedt de apotheek niet alleen een breed assortiment aan medicijnen maar ook persoonlijk advies en ondersteuning bij het gebruik van uw medicatie. Met diensten zoals de 24-uurs afhaalautomaat voor uw medicatie en de bezorgservice, zorgt de apotheek ervoor dat uw gezondheidszorg ervaring soepel en zorgeloos verloopt.

Van uitdagingen naar kansen
De uitdagingen in de zorg brengen ook kansen met zich mee. Zovida is actief op zoek naar nieuwe collega’s die deel willen uitmaken van een team dat echt verschil maakt. Zij bieden een werkomgeving waarin persoonlijke groei en professionele ontwikkeling worden gestimuleerd, en waar elke medewerker een cruciale rol speelt in het vervullen van de missie van Zovida: het toegankelijk houden van zorg voor iedereen. Kijk voor meer informatie over Zovida als werkgever en voor carrièrekansen op werkenbij.zovida.nl.

Ondanks deze uitdagingen zet Gezondheidscentrum de Volgerlanden zich in voor innovatie en verbetering van de patiëntenzorg. Ze investeren in digitale gezondheidsoplossingen en verbeteren interne processen om de effectiviteit en efficiëntie van hun diensten te verhogen. Deze inspanningen zijn cruciaal om de kwaliteit van zorg op peil te houden en waar mogelijk te verbeteren.

Toekomstgerichte zorg in de Volgerlanden
Stichting Zovida is meer dan een zorgaanbieder; het is een organisatie die gelooft in de kracht van lokale, samenhangende zorg. Door het verstevigen van hun lokale wortels en het voortdurend streven naar verbetering, blijven zij toegewijd aan het welzijn van Hendrik-Ido-Ambacht. Zovida nodigt iedereen uit om samen met hen deze uitdagingen aan te gaan en deel uit te maken van hun toekomst, zowel als zorgvrager als zorgverlener. Kijk voor meer informatie op www.zovida.nl.

Gezondheidscentrum de Volgerlanden
onderdeel van Zovida

Druivengaarde 15 – 17
3344 PK Hendrik-Ido-Ambacht
https://zovida.nl/volgerlanden/

Afbeelding
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.