Afbeelding

Kwint en Cato Alien en Kermis

Lokaal

We maken ons zorgen om OH (Onze Hulp weet u nog wel). Beter gezegd… We maken ons ontzettende zorgen en dan eigenlijk over zijn geestelijke gezondheid! We weten inmiddels wel dat hij zo af en toe in allerlei verschillende gedaantes zomaar ons stalletje binnen kan stappen, maar pas maakte hij het toch wel heel erg bont. We hebben hem al eens als clown en als Sinterklaas binnen gehad, maar deze keer stond hij zomaar opeens als een soort “Alien” voor onze neus. Cato schrok zich het rambam. Ik zag natuurlijk gelijk dat hij het was…en verbaasde me er niet eens echt meer over! 

Maar of dit nou echt helemaal normaal is, durf ik ook niet direct te zeggen. Het schijnt, dat hij in één of ander toneelstuk heeft meegespeeld. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar dan hoef je toch nog niet zo in het Jeugdspeelpark rond te komen lopen! En nog gekker…zeker niet door het dorp…MET ONS!! Hij zei dat er kermis was en vroeg, of we geen zin hadden om daar mee naar toe te gaan. Cato raakte helemaal in extase toen ze dat hoorde. Ze is gek op alles wat hard in de rondte draait, over de kop vliegt en nog veel meer spannends! Ik ben daar in het geheel niet van, maar omdat Cato zo uitgelaten was, heb ik er toch maar mee ingestemd. Het was een ware opoffering, die wandeling met OH aan ons zijde. We hadden allebei plaatsvervangende schaamte. Wat we overigens niet aan hem lieten merken hoor. Dat vonden we dan toch wel weer sneu voor hem. En eenmaal bij de kermis aangekomen, was het helemaal een desillusie! 

Wat bleek, de kermis was nog dicht! Die ging pas een uur later open! Hadden we dus voor niets met zo’n “apart” figuur door het dorp gelopen. Hopelijk heeft hij er volgend jaar wel erg in wanneer de openingstijden zijn, zodat Cato echt helemaal uit d’r dak kan gaan.We zijn toch nog wel even langs al die leuke attracties gelopen. Het pak van OH schitterde zo erg, dat alle foto’s van de kermis met hem zijn mislukt helaas. Gelukkig wilden er nog wel een paar kinderen met ons op de foto, zodat we nog een kleine herinnering aan de  Ambachtse Kermis hebben. Eenmaal goed en wel weer terug in het Jeugdspeelpark hebben we OH voorzichtig proberen duidelijk te maken, dat hij volgende keer maar weer beter gewoon in z’n boerenkloffie kan komen.  We hebben maar tegen hem gezegd, dat de reden daarvoor is dat we dan geen problemen meer hebben met het maken van foto’s. Dat wij dan wat relaxter met hem meelopen, hebben we maar even voor ons zelf gehouden.Of hij het heeft begrepen moeten we nog maar even afwachten.

Gegroet, Kwint

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding