Plezier aan de bridgetafel, waar je vrienden maakt. Leer het nu zelf.
Plezier aan de bridgetafel, waar je vrienden maakt. Leer het nu zelf.

Bridgeclub ’t Ambacht ondersteunt gratis bridgecursus voor beginners via e-mail

Sport

Heb je behoefte aan contact met andere mensen? Wil je je hersenen actief houden? Heb jij je altijd al afgevraagd of bridge iets voor jou is? Twee bridgedocenten van Bridgeclub ‘t Ambacht staan voor je klaar als jij je aanmeldt om gratis kennis te maken met de fantastische denksport die bridge heet. 

Je begint eenvoudig, maar het is zo leuk dat je uitkijkt naar de volgende les en voor je het weet, ben je aan het bridgen. Ook als je al eerder hebt gebridget, is dit een mooie manier om je kennis op ontspannen wijze op te frissen, in je eigen tempo. Je krijgt het lesmateriaal per les toegestuurd, en je kan met vragen bij hen terecht. De coaches van BC ‘t Ambacht, Ronald Velgersdijk en Jolanda Gerla, bieden voor wie wil bijeenkomsten aan om het geleerde samen met anderen in praktijk te brengen, waardoor het spel nog leuker wordt. Daarna is begeleide doorstroming naar de bridgeclub een optie.

Voor alle leeftijden boeiend
Bridge is en blijft bijzonder boeiend voor alle leeftijden, zeker ook voor jongeren! Tijdens het spel zoek je samen met je bridgepartner actief naar creatieve oplossingen, je verdiept je in wat je tafelgenoten denken en bedoelen, je voldoet zo veel mogelijk aan de wensen van je partner en je probeert de bedoelingen van je tegenstanders zoveel mogelijk te verijdelen. Vaak vinden nieuwe bridgers, hoe jong ook, dat ze er veel eerder aan hadden moeten beginnen! De meeste oudere bridgers raakten dan ook al op jonge leeftijd aan bridge verslaafd. Bridge speel je met z’n vieren, wat zorgt voor sociale contacten, belangrijk voor iedereen. Pak je deze cursus op samen met vrienden, vriendinnen, buren, sportgenoten, collega’s of anderen, dan is dat een extra stimulans om door te gaan, en samen oefenen behoort dan tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen bridgers op elk uur van de dag aan de (bridge-)bak op internet!
Actieve hersenen
Met bridge houd je je hersenen actief, en hersenen in goede conditie geven hersenziekten minder kans. Je hersenen gaan graag de uitdaging aan om nieuwe dingen te doen en daar is deze sport heel geschikt voor. Ieder spel is weer een uitdaging, de 52 kaarten zitten iedere keer anders. Later ga je patronen herkennen en dat maakt het spel nog boeiender.

Bridgeclub ‘t Ambacht heet nieuwe leden welkom
Bridge je al en ben je op zoek naar een gezellige club? Neem contact op en kom kennismaken op een van de speelmomenten in Cascade op maandagavond of woensdagmiddag.

Cursusinformatie
De cursus bestaat uit 17 lessen en kan je in je eigen tempo volbrengen. Op www.bridgeservice.nl vind je de cursus en meer informatie, maar je kan ook direct contact opnemen met Jolanda of Ronald, voor nadere informatie en/of aanmelding:
jgerla50@gmail.com, 06-33031638 of
bridge@ronaldvelgersdijk.nl, 06-36102466.