Afbeelding
Richard van Loon

Ivar wint het Masters rolstoeltennistoernooi in Tarbes

Sport

Afgelopen zondag won de Zwijndrechtse Ivar van Rijt, rolstoeltennisser bij Dash’35 in Dordrecht, het Cruyff Foundation Masters toernooi in Tarbes en werd daarmee wereldkampioen rolstoeltennis bij de junioren.

Op dit mondiale tennistoernooi in Tarbes kwamen alleen de beste U18 rolstoeltennis spelers van de wereld uit. Ivar speelde een zeer sterk toernooi wat begon met 3 winst partijen in de poule. Ivar won zonder setverlies van Charlie Cooper (Amerika), Alexander Lantermann (België) en Luiz Calixto (Brazilië). In de halve finale speelde Ivar tegen Benjamin Wenzel (Australië) en ook deze wedstrijd werd in 2 sets gewonnen.

Ivar speelde samen met Charlie Cooper ook op het dubbel toernooi. Vorig jaar speelden zij voor het eerst samen en lagen zij er in de eerste ronde direct uit op het toernooi in Tarbes. Dit jaar speelden zij tot in de finale waar zij helaas in 2 sets verloren van Alexander Lantermann en Benjamin Wenzel.

Ondanks dat Ivar de single wedstrijden tot nu toe overtuigend gewonnen had, was hij er niet zeker van dat hij de finale zou winnen. Ivar moest spelen tegen Maximilian Taucher (Oostenrijk). Ivar had wel al vaker tegen Maximiliaan gespeeld maar hij had hem nog niet vaak verslagen. Ondanks dat beide spelers erg zenuwachtig waren werd er een fantastische wedstrijd gespeeld. Ivar wist de eerste set zeer sterk te winnen met 6-0. In de 2e set kwam Maximiliaan even voor met 4-1 maar met 7-5 in de tweede set wist Ivar dit wereldkampioenschap te winnen.
Ivar kijkt terug op een fantastisch evenement en wil graag iedereen bedanken die hem gesteund heeft afgelopen periode. Verder wil hij vooral ook de coach van België, Christophe Verhaeghe, bedanken voor de begeleiding op dit masters toernooi. Wil je Ivar ook steunen of meer weten over hem, kijk dan op zijn website www.ivarvanrijt.nl