Afbeelding
Kees Streefkerk / sv Conventus

‘Net niet’ voor handbalheren sv Conventus

Sport

De handbalheren van sv Conventus hebben zondag nipt achter het net gevist in een wedstrijd tegen Hellas. In de uitwedstrijd verloor het team met één punt verschil van de tegenstander. Het eerste damesteam had niet haar dag en verloor van Foreholte.

De handbalheren van Conventus reisden zondag vol vertrouwen naar Den Haag voor de wedstrijd tegen Hellas; de thuiswedstrijd was eerder nog met 29 – 16 gewonnen. Dit keer wilde de tegenstander echter revanche en om dat mogelijk te maken stonden er niet minder dan zestien spelers op het wedstrijdformulier! De Zwijndrechtse heren kenden een moeizame eerste helft, waarbij het moeite had om tot scoren te komen. Tot overmaat van ramp stelde de tegenstander elke acht minuten een nieuw, fris team op.

Na met een achterstand de rust in te zijn gegaan, begon Conventus aan een inhaalrace. Een sterkere verdediging maakte het de spelers van Hellas vervolgens erg lastig en er werd zelf ook meer gescoord. Desondanks kwam het team nipt tekort en verloor met 19 – 18.

Conventus’ eerste damesteam trof zondag in Voorhout Foreholte, de nummer drie in het kampioenschap. Het team wist dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar kende vervolgens een ware ‘off day’. Het verloor dan ook met 32 – 15 van de tegenstander.

De enige overwinning van het weekend kwam op naam van Conventus’ tweede team, dat met 7 – 14 van Roda’71 won. Het tweede herenteam kwam dit weekend niet in actie.

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus