Afbeelding
Kees Streefkerk

Korfballers sv Conventus vissen net achter het net

Lokaal

De korfballers van sv Conventus zijn er zaterdag net niet in geslaagd om een overwinning te behalen. Het team miste gedurende de wedstrijd teveel kansen en verloor met twee punten verschil van Oranje Zwart.

Conventus wist dat er zondag mogelijkheden lagen tegen Oranje Zwart: de tegenstander had in het kampioenschap slechts één punt meer gescoord dan het Zwijndrechtse team. Conventus betrad het veld dan ook vol motivatie, waarna het een wedstrijd zou worden met veel intensiteit. Het team zat fel op de bal en speelde geconcentreerd in de verdediging, maar miste teveel kansen in de aanval. Hierdoor stond Conventus op een lichte achterstand bij rust.

Na een korte peptalk van de coaches, was Conventus in de tweede helft iets scherper in de afronding. Het in geel/zwart spelende team kroop langzaam dichterbij de tegenstander, maar het lukte niet om de volledige achterstand weg te werken. Uiteindelijk kwam Conventus met 9 – 11 twee punten tekort op de tegenstander. Desalniettemin waren de coaches tevreden over het harde werk van de spelers.

Fotografie: Kees Streefkerk / sv Conventus