Afbeelding
Jeroen van der Sman

Strijdend IFC uitgeschakeld in de beker

Sport

IFC is er niet in geslaagd om de halve finale van de districtsbeker te halen. Op het eigen veld werd van het twee klassen hoger spelende GOES met 1-3 verloren. Een cruciaal moment in de wedstrijd was een omstreden gegeven strafschop aan GOES in de 52ste minuut, dat doordoor op een voorsprong kwam.

Ten opzichte van de competitiewedstrijd van vorige week stond captain Danny Slingerland in de basis voor de geblesseerd geraakte Bobby Vos. Ook ontbraken de al langer geblesseerden Tim Willemstijn en Michael Slingerland. Tot slot was Sean Verburg een weekend weg.

GOES schoot gelijk uit de startblokken en binnen vier minuten, waarvan de eerste al binnen 20 seconden, had het al twee goede kansen. Maar keeper Jeroen de Veij en de paal voorkwamen een snelle achterstand. Toch was het IFC, dat de trotse koploper van een 4e divisie op achterstand zette. Bij de eerste de beste aanval werd de pijlsnelle Ties van Aggelen aan de rechterkant weggestuurd door een formidabele pass van Mark Zwang en uit zijn voorzet werd de bal door Achraf El Hajouti volley hard achter doelman Lentink geschoten 1-0. Pas zijn tweede doelpunt in het gehele seizoen voor de fijnbesnaarde technicus. Helaas was de voorsprong maar van korte duur toen vijf minuten later De Smit diagonaal binnenschoot.

Zeven minuten na de hervatting kreeg GOES de ideale mogelijkheid in zijn schoenen geschoven door de scheidsrechter om op voorsprong te komen. Traas werd net buiten het strafschopgebied onreglementair door Oussama el Hajouti getackeld, maar stortte pas ruim in het strafschopgebied ter aarde. Scheidsrechter Cremers beoordeelde echter, dat de overreding in het strafschopgebied was begaan en wees naar de elf meter stip. Aanvoerder Wissel benutte dit presentje.

IFC moest nu proberen deze achterstand ongedaan te maken tegen deze goed voetballende tegenstander. Twintig minuten voor tijd had IFC de beste mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Oussama el Hajouti stond aan de basis en de sterk spelende Ties van Aggelen gaf weer eens een goede voorzet en bereikte Noah de Neijs. Uit de draai raakte hij echter slechts de buitenkant van de paal.
In de blessuretijd na een ingooi van IFC op de helft van GOES, stond IFC verdedigend niet meer goed en uit de snelle omschakeling bepaalde Franse de eindstand nog op 1-3.

Door deze uitslag plaatst niet IFC maar GOES zich voor de halve finale van het districtsbekertoernooi en heeft daarmee een plek verdiend in de voorronde van het betaalde KNVB-bekertoernooi van volgend jaar. Iets wat IFC nog nooit wist te bereiken.

IFC kan zich nu compleet richten op de eigen competitie in de tweede klasse, waarin het tenminste de derde plaats in de rangschikking wilt behouden. Zaterdag 6 april speelt het daarin om 15.00 uur thuis tegen de nummer twee in de stand Oranje Wit.

IFC – GOES: 1-3 (1-1).
6. 1-0 Achraf el Hajouti, 11. 1-1 Claude de Smit, 52. 1-2 Daniel Wissel en 90+3. 1-3 Erwin Franse.
Opm. scheidsrechter N. Cremers uit Valkenburg aan de Geul gaf geel aan Wissel (GOES).

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Mark Zwang, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij (58. Jayson van der Linden), Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri, Danny Slingerland (58. Ramon van der Wal), Ties van Aggelen (83. Milan Meerdink) en Noah de Neijs (83. Younes Er-Rihani).

Tekst Cees van Heeren
Foto Jeroen van der Sman