Afbeelding

Het Winterfeest was weer een heerlijk feest

Algemeen

Ruim 150 verstandelijke beperkten waren afgelopen zaterdag te gast bij de voetbalvereniging Rijsoord om daar het winterfeest te vieren. Samen met vele vrijwilligers werd gedanst en gezonden op de liederen en de muziek van de optredende artiesten.

Na de korte openingswoorden van wethouder Tineke Keuzenkamp, werd de leiding van het feest in handen gegeven van de man van het jaar Jan Pol met zijn paard. Hij praatte het programma aan elkaar en liep tijdens het dansen ook vooraan bij de polonaise. Samen met toetsenisten en zangers Andy en Barry Delenoy werden de voeten en handen tot bewegen verleid.

In de korte rustpauze tussen dans en muziek in, werden de pannenkoeken van het Pannenkoekenhuis "Oosterpark" bijna met de vingers opgegeten. Ook de gehaktballetjes van De Koning Vleeswaren gingen er grif in. Het uitdelen van ijs door TukTuk IJs zorgde in de warme kantine van vv Rijsoord voor een lange rij wachtenden.

Bij gezichtkunstenares Marina werden de gezichten van velen omgetoverd tot clown, ridder en nog veel meer. De mooiste pakken werden door een vakkundige jury beoordeeld en als winnaar werd Stefan Christo, als clown vermomd, aangewezen. Hij mocht de eerste prijs naar huis meenemen. Carolien v.d Have als mooie prinses werd tweede en baby Eveline Hiemstra werd derde.

Natuurlijk is zo'n groot feest niet gratis, maar dankzij de gulle gave van de sponsors kon de organiserende supportersvereniging Rijsoord en de stichting Help Eens Een Handje de toegangsprijs op nul euro houden. Ook de stichting Fonobori, de vereniging Anyam, Humanitas, Stichting AAVB, Humanitas Barendrecht, Stichting IJsselemonde Oost, Syndion H.I.Ambacht, Pameijer Stichting en diverse andere organisaties uit de regio gaven hieraan hun medewerking. Ook Bakkerij van der Waal, Administratiekantoor Sierat, Djen Design, Drukkerij Sanders en Villa California lieten zich niet onbetuigd.

Moe, maar voldaan vertrokken rond de klok van drie uur de feestgangers weer naar huis. De één op eigen gelegenheid, de ander met vervoer op maat en velen ook met de speciale autobussen. Mede dank zij de Raad van Elf en de medewerkers van de VV Rijsoord werd het weer een fantastisch evenement. En er wordt nu alweer uitgekeken naar het volgende winterfeest die gehouden wordt op zaterdag 2 maart 2019.

De foto's van het winterfeest zijn te bewonderen op het fotoboek van de site www.vv-rijsoord.nl.