Afbeelding

Succesvolle statiegeld-actie bij AH Walburg voor Vier het Leven

Algemeen

De statiegeld-actie bij Albert Heijn Walburg in Zwijndrecht heeft het mooie bedrag opgeleverd van €290,80. De opbrengst gaat naar Vier het Leven, een stichting die uitjes organiseert voor ouderen, zodat zij onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij.

Samen uit, samen genieten
Door de medewerking van vele fantastische vrijwilligers laat de stichting Vier het Leven ouderen (65+) genieten van culturele activiteiten, zoals een bezoek aan de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of een museum. De ouderen worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten genieten zij van een mooie avond uit. Het lijken zulke vanzelfsprekende ingrediënten: een gezamenlijk drankje, elkaars gezelschap, en het simpele feit er even 'uit' te zijn. Maar voor deze kwetsbare groep zijn dit belevenissen van onschatbare waarde. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuisgebracht.

Betaalbaar
Vier het leven inspireert en brengt mensen samen, door ouderen samen te laten genieten van een middag of avond uit. Om de activiteiten zo betaalbaar mogelijk te houden, betalen de deelnemers slechts een deel van de werkelijke kosten. Voor de overige kosten is de stichting afhankelijk van donaties. Araksy van der Linden, locatiecoördinator bij Vier het Leven voor Zwijndrecht e.o., nam het initiatief voor de emballage-actie en zocht contact met Albert Heijn Walburg in Zwijndrecht.

Mooie opbrengst
In de maand februari konden AH-klanten hun statiegeldbon doneren in de speciale brievenbus. Dit heeft geresulteerd in het mooie bedrag van €290,80. Op dinsdag 6 maart ontvingen Araksy en Petra Wooning (regiocoördinator bij Vier het Leven) de cheque uit handen van Peter Tromp, assistent supermarktmanager van deze AH-vestiging . Alle klanten die hun emballagebon hebben gedoneerd aan Stichting Vier het Leven: hartelijk dank! U hebt er veel ouderen een geweldig plezier mee gedaan.

Gaat u ook met ons mee?
Bent u op leeftijd, en wilt u zich ook weer verbonden voelen met het leven? Dan is Vier het Leven precies iets voor u! U kunt het programma vrijblijvend aanvragen op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur via het landelijke (reserverings)nummer 035-524 51 56. Het programma wordt dan per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is ook te vinden op: www.4hetleven.nl Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom. Hiervoor verzorgen we aangepast vervoer als dat nodig is.

Meer informatie
Voor meer informatie over Vier het Leven kunt u bellen met 035 - 24 51 56 of kijk op www.4hetleven.nl.