Afbeelding

Marcel van Daalhuizen winnaar BV Ambacht bokaal 2018!

Algemeen

Vrijdag 9 maart is tijdens een ondernemersbijeenkomst van de SGP-ChristenUnie Hendrik-Ido-Ambacht bekend gemaakt dat Marcel van Daalhuizen van Jumbo van Daalhuizen de BV Ambacht bokaal 2018 heeft gewonnen vanwege zijn grote maatschappelijke bijdrage in Hendrik-Ido-Ambacht. De jury noemde onder andere zijn ruimhartige personeelsbeleid en zijn inzet voor goede doelen.

Vrijdagmiddag 9 maart vond een boeiende bijeenkomst voor ondernemers plaats in het campagnehuis van de SGP-ChristenUnie. Veel ondernemers kwamen af op het thema 'ondernemen voor elkaar' en het gevarieerde programma. Na een kort politiek statement van lijsttrekker André Flach waarin hij inging op de inzet van de SGP-ChristenUnie voor het Bruto Lokaal Welzijn en wat ondernemers daarin kunnen betekenen, nam kandidaat raadslid Peter Boudewijn de bezoekers mee in een quiz over het profiel van dé Ambachtse ondernemer. Daarna volgde een openhartig vraaggesprek met de vier voor de BV Ambacht bokaal genomineerde ondernemers: Marco van 't Geloof van EMHA, Nelis van der Hoek van Albeka, Sam Wisse van Wisse Makelaardij en Marcel van Daalhuizen van Jumbo van Daalhuizen. Zij werden onder andere bevraagd op wat zij als ondernemer betekenen voorde Ambachtse samenleving. Vervolgens voerde de lokale toppianist Laurence Fierens een tweetal muziekstukken uit van Mozart en de Italiaanse componist Einaudi.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de bekendmaking van de winnaar van de BV Ambacht bokaal 2018 door burgemeester Jan Heijkoop. Het sociale personeelsbeleid waarin Marcel van Daalhuizen vanuit zijn hart medewerkers met een beperking een kans geeft in zijn winkel en zijn inzet voor lokale goede doelen leidde tot een unanieme keuze van de jury. Marcel van Daalhuizen reageerde verrast: "Deze bokaal is voor mij veel waard en zegt mij meer dan allerlei wedstrijden over hoe je winkel er uit ziet. Dit gaat over mensen en komt recht uit mijn hart. Deze bokaal krijgt een mooie plek midden in de winkel."

De BV Ambacht bokaal is een prijs die eens in de vier jaar wordt uitgereikt aan een onderneming die sociaal-maatschappelijk bovengemiddeld heeft bijgedragen aan de Ambachtse samenleving. In 2014 werd de bokaal gewonnen door Kobout BV.

Lees hier de digitale editie

Hendrik-Ido-Ambacht

Zwijndrecht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.