Wethouder Flach en vele andere genodigden waren aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst.
Wethouder Flach en vele andere genodigden waren aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst.

Eerste paal geslagen voor SOL De Bron, locatie Admiraal

Lokaal

Ambachters in hart en nieren die de afgelopen maand over de Admiraal de Ruyterlaan reden zagen daar de ontmanteling van een iconisch schoolgebouw. Hoeveel kinderen zullen de afgelopen vijftig jaar wel geen les gehad hebben in de Delta Mavo, die later fuseerde met het Walburg College en de laatste jaren bij SOL Admiraal? Sloopaannemer Van Groningen heeft het oude schoolgebouw met de grond gelijk gemaakt. “Dit ging steeds gefaseerd, want alle stoffen werden direct goed gescheiden van elkaar. Was het vroeger een sloopkogel die even flink tekeerging, nu werd het gebouw eigenlijk beetje bij beetje gestript”, vertelt directeur Wouter de Roon. Na het slopen tijd voor de fundering van een spiksplinternieuw schoolgebouw dat aan alle nieuwe eisen gaat voldoen. 

Dinsdagmiddag stond het slaan van de symbolische eerste paal op het programma. Dus tijd voor een feestje met de kinderen van SOL De Bron, locatie Admiraal. Het was Wouter de Roon die wethouder van onderwijs André Flach en de voorzitter van de Raad van Toezicht Jaap Paans introduceerde als twee belangrijke personen. De twee viel al direct een luid applaus ten deel. Naast de wethouder, waren ook andere leden van de gemeenteraad, de leden van Raad van Toezicht en vele genodigden aanwezig. Zij hoorden hoe wethouder Flach het praatje voor de kinderen kort hield: “Samen met het bouwbedrijf, waarvan Ernest Cools directievoerder is en bestuurder Meindert Schenk hebben we als gemeente besloten een heel mooi schoolgebouw neer te zetten. Ik weet zeker dat iedereen over een jaartje zijn ogen uitkijkt als hij het nieuwe gebouw ziet staan. Als gemeente denken we altijd mee bij de bouw van nieuwe schoolgebouwen. Daar hoort ook een pot geld bij natuurlijk. Maar voor nu even geen woorden meer. We gaan, de door de kinderen versierde heipaal, de grond in slaan”. Maar eerst was er nog de onthulling van een plaquette. En toen was het moment waar de kinderen eigenlijk allemaal naar uitkeken. 

En dat gebeurde op een heel mooie wijze. De eerste twaalf meter werd de heipaal, ’s morgens door kinderen van de groepen 1 t/m 6 versiert, de grond in geduwd. Daarna was het tijd voor het betere heiwerk. En hierbij was een mooie interactie tussen de heimeester en de kijkende kinderen. De heimeester gaf op heel professionele wijze de maat. Het ritme van het heien veranderde hij steeds en de kinderen pasten hun aanmoedigen feilloos aan. “Het lijkt wel een muziekles”, liet één van de kinderen zich ontvallen. De paal werd tot de laatste centimeter de grond in geramd en een luid applaus volgde. Na deze officiële handeling was het tijd om het feestje binnen verder te vieren. Dat werd gedaan met een drankje en lekkere cup cakes, waarop het nieuwe logo van SOL De Bron natuurlijk niet ontbrak.

Het was bestuurder Meindert Schenk die altijd ver vooruitkijkt: “Ik weet bijna zeker dat het nieuwe gebouw in juni/juli van 2024 klaar is. De verwachting is dat we begin schooljaar 2024/2025 weer met acht groepen onderwijs en met de kinderen van de opvang starten in een prachtig gebouw dat voldoet aan alle nieuwste eisen. Nee, eigenlijk meer dan de nieuwste eisen, want SOL Ambacht gaat bij alles voor het beste. Dat geldt dus ook voor onze gebouwen.” Tevens benadrukt Schenk dat hij er enorm veel waarde aan hecht dat er een goede samenspraak is met de buurtbewoners. “We informeren de buurtbewoners regelmatig over de gang van zaken. Natuurlijk is er nu even overlast, maar dan is het juist goed om elkaar op de hoogte te houden van de gang van zaken.”

Wouter de Roon introduceer wethouder van onderwijs André Flach en de voorzitter van de Raad van Toezicht Jaap Paans.
Afbeelding

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.