Afbeelding

Zomerse tips voor katten

Lokaal

De zomermaanden betekenen voor mensen een tijd van dagjes uit en op vakantie gaan. Voor veel katten is het een tijd waarin ze vaker alleen thuis zijn met een oppas. Of misschien gaat je kat wel mee op vakantie? Om ervoor te zorgen dat deze mooie zomermaanden mooi blijven, geven we je enkele zomertips.

Grasaren – vervelende kruipers
Je hebt vast wel eens van grasaren gehoord. Deze harde zaden zitten ‘s zomers aan het uiteinde van hoog gras. Wist je dat deze kruipers ook in de huid, neus of keel van je kat terecht kunnen komen? Deze grasaren kunnen hele nare gevolgen met zich meebrengen. Probeer een grasaar nooit zelf te verwijderen, maar neem contact op met je dierenarts.

Parasieten
Het bestrijden van parasieten bij katten is iets dat je het hele jaar moet doen. Wel is het zo dat de infectiedruk in de zomer oploopt. Dit komt omdat veel parasieten, zoals bijvoorbeeld vlooien en teken, beter gedijen bij warm weer. Houd je kat gezond en bestrijd deze vervelende beestjes dus!

Hitte
Wanneer het buiten tropisch warm is, raakt een kat gelukkig niet snel oververhit. Katten zorgen er zelf voor dat dit niet gebeurt. Laat je dier daarom zelf bepalen waar hij de warme dagen doorbrengt en daag hem op het heetst van de dag niet uit tot spelen. Zorg dat er altijd fris water voor je kat klaar staat. Moet je kat onverhoopt toch mee naar de dierenarts? Plan de afspraak dan zo vroeg mogelijk in de ochtend, als het nog koel is.
Vaccineren
Zorg dat wanneer je kat mee op vakantie gaat, hij of zij de benodigde vaccinaties heeft gehad en deze ook in het Europese paspoort staan.

Heb je na het lezen van deze zomertips nog vragen? Neem dan contact op met Dierenkliniek Ridderkerk (locaties o.a. in H.I. Ambacht en Zwijndrecht)  
www.dierenkliniekridderkerk.nl
T. 085 – 273 19 19