Het aansnijden van de jubileumtaart door wethouder Ronald de Meij en een aantal jeugdleden
Het aansnijden van de jubileumtaart door wethouder Ronald de Meij en een aantal jeugdleden Foto: Scouting Ooievaarsgroep

Ooievaarsgroep Heerjansdam 65 jaar!

Lokaal

Op 15 september 1958 werd in Heerjansdam Scouting Ooievaarsgroep opgericht, wat betekent dat zij dit jaar 65 jaar bestaan. Om dit te vieren is afgelopen zaterdag het jubileum jaar geopend met een heel zonnig verjaardagsfeest. Er waren officiële momenten zoals een toespraak van de voorzitter Alex van Hengel. Hij had voor een aantal leden nog een klein verrassing in petto want niet alleen de vereniging jubileerde er waren ook leden die respectievelijk hun 5,10 en 30 jarig lustrum vierden!

Al 65 jaar!
Ook was er bezoek van wethouder de Meij (Jeugd), die zijn felicitaties namens het college van burgermeester en wethouders overbracht. Daarna heeft hij de de taart aangesneden met jeugd uit alle speltakken. Ook stond het overvliegen van 2 welpen naar de scouts op het programma. Dit is het moment waarbij jeugdleden van de ene groep doorstromen naar de volgende groep. In dit geval was dat door het oversteken van een zelfgebouwde slackline op hoogte. Daarnaast waren er buiten verschillende spelletjes en is er popcorn gemaakt boven het vuur. Tot slot is iedereen met een gevulde buik, de eerste nieuwsbrief en de jubileumkalender weer uitgezwaaid.

Komende jaar
Het komende jaar staat ook in het geheel in het teken van het jubileum met diverse activiteiten. Zo zijn er feestelijke momenten voor de leden, gaat de vereniging zich actief inzetten voor de samenleving door bijvoorbeeld op 9 maart 2024 naar het MiddenInn in Heerjansdam te gaan om een gezellige ochtend te hebben met de bewoners. Ook zetten zij hun deur open voor de iedereen die het leuk vind eens te komen kijken met verschillende spelletjesavonden. De eerste is op zaterdag 7 oktober. Kijk voor alle activiteiten op de facebookpagina en website van Scouting Ooievaarsgroep Heerjansdam.

Het gaat niet vanzelf
Het runnen van een vereniging gaat niet vanzelf. Zoals wethouder ook aangaf is er veel nodig voor het runnen van een vereniging. Zo heb je enthousiaste mensen nodig die er elke week voor zorgen dat de kinderen een mooie tijd beleven. Maar ook mensen die er voor zorgen dat het gebouw en de buitenruimte onderhouden wordt. Op beide terreinen staat Scouting Ooievaarsgroep voor een uitdaging, nu er heel hard gezocht wordt naar meer vrijwilligers. Daarnaast is het zaak om een vereniging ook financieel gezond te houden met voldoende sponsoren. Een mooi voorbeeld van een sponsor voor de vereniging is de Verkerk Groep uit Zwijndrecht, die een nieuwe omvormer heeft geschonken nadat de oude defect bleek. De volgende uitdaging ligt in het vervangen van een lekkend dak. De vereniging is ook hiervoor nog op zoek naar sponsoren.

U bent van harte welkom
Er is genoeg te beleven bij Scouting Ooievaarsgroep, zeker het komende jaar. Voor iedereen die zich wil laten uitdagen en die mee wil doen aan de activiteiten staat de deur open. Scouting voert niet voor niets de slogan #laatjeuitdagen!

Een lid op de slackline

Lees hier de digitale editie

Zwijndrecht

Hendrik-Ido-Ambacht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug. U ontvangt dan elke week de edities in uw mailbox.