Afbeelding

RUILBEURS PLUSALBUM

Lokaal

Ruilbeurs
De geplande ruilbeurs voor het PLUS plaatjesalbum is op verzoek van de supermarkt twee weken uitgesteld. Maar op woensdag 3 april a.s. kunt u tussen 13.30 en 17.00 uur in Oudheidkamer Den Brommert terecht om uw lijstje met ontbrekende plaatjes in te leveren. Het lijstje graag in een envelop met de dubbele plaatjes. Vergeet niet op de envelop en het lijstje naam, adres en telefoonnummer te zetten. Zaterdag 6 april kunt u tussen 13.30 uur en 17.00 uur de plaatjes ophalen. U kunt ook op vrijdag 5 april uw lijstje inleveren maar dan moet u tot de andere week woensdag wachten voor het ophalen. Daarna is het winkeltje steeds op woensdag- vrijdag- en zaterdagmiddag open om uw album compleet te krijgen. Wanneer u uw album al vol hebt kunt u uw dubbele plaatjes bij ons inleveren. Stopt u ze dan in het groene brievenbusje naast de zijdeur van het gebouw. Als er nog mensen zijn die plaatjes van het vorige album (deel 1) over hebben mag u die ook geven. Wellicht kunnen we er anderen nog een plezier mee doen.

Tentoonstelling
In de Oudheidkamer is nog enkele weken een tentoonstelling te zien over het verzamelen. U zult verrast zijn wat we (vroeger) allemaal verzamelden. Natuurlijk speldjes, suikerzakjes, sigarenbandjes, postzegels, lepeltjes, enz. Maar er zijn ook prachtige verzamelingen te zien van postzegeldoosjes, boekenleggers, puntenslijpers, kikkers, zakhorloges, (kinder-)boekjes van Van der Hulst en W. Schippers. De moeite waard!

Winkeltje
Wanneer u voor de ruilbeurs toch in het winkeltje bent, kijkt u dan eens om u heen wat daar te koop is? Heerlijke drop, chocolade, exclusieve theesoorten, boeken over Ambacht, etc. Als u het werk van het Historisch Genootschap waardeert (wij hebben het album samengesteld en de ruilbeurs georganiseerd) kunt u door een aankoop in het winkeltje uw waardering tonen. Niets verplicht!

Scheepsbouwfilm
Het Genootschap werkt mee aan een nieuwe film over de geschiedenis van de scheepsbouw in Ambacht. Wij zoeken hiervoor nog beeldmateriaal (oude foto’s, reclamemateriaal e.d. Als wij het mogen scannen krijgt u natuurlijk alles terug. Bel: 06-42979413 (Margo Beers).