Dat boekje van vroeger van W.G. van de Hulst nog eens lezen? Kom naar Den Brommert!
Dat boekje van vroeger van W.G. van de Hulst nog eens lezen? Kom naar Den Brommert!

Verzamelen

Lokaal

Oudheidkamer Den Brommert staat momenteel in het teken van het verzamelen als hobby. Aanleiding is de plaatjesactie bij de PLUS-supermarkt. Bij de boodschappen krijgt u momenteel plaatjes over de geschiedenis van Ambacht, die u in een album kunt plakken. Het album is door het Genootschap samengesteld. Daaraan is een expositie gekoppeld.

Tentoonstelling
Wie heeft er vroeger geen speldjes, sigarenbandjes, postzegels of suikerzakjes gespaard? Allerlei verzamelingen zijn in de oudheidkamer te zien. Uw spaarzin van vroeger komt weer in herinnering. Ook kunt u bijzondere verzamelingen zien. Wat denkt u van een verzameling zakhorloges, kikkers, bladwijzers, puntenslijpers en postzegeldoosjes. De moeite waard!

Op de eerste verdieping kunnen verzamelaars hun priv√©verzameling completeren. Verzamelt u boekjes van W.G. van de Hulst of W. Schippers? Misschien kunt u in Den Brommert het ontbrekende exemplaar kopen. Uw verzameling speldjes, suikerzakjes e.d. kunt u er ook aanvullen. Kom eens langs! 

Ruilbeurs
Het Genootschap wil opnieuw een ruilbeurs organiseren om iedereen in de gelegenheid te stellen zijn/haar plaatjesverzameling van de PLUS compleet te krijgen. Woensdag 20 maart begint de ruilbeurs. Tussen 13.30 en 17.00 uur kunt u die middag in het cadeauwinkeltje een envelop afgeven met uw dubbele plaatjes en een lijstje van de ontbrekende plaatjes. Vergeet niet op de envelop uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden!  Vanaf zaterdag 23 maart kunt u tussen 13.30 en 17.00 uur de ontbrekende plaatjes weer in Den Brommert ophalen. Bent u op 20 maart verhinderd? U mag vrijdag, zaterdag of de andere week tijdens de openingstijden uw envelop ook brengen. De ontbrekende plaatjes liggen dan de andere week klaar.

Een vraag. Hebt u nog plaatjes van het eerste deel van het Verzamelalbum? Het Genootschap ontvangt ze graag. Misschien kunnen we er nog iemand een plezier mee doen.