Onder toeziend oog van voorzitter Katja van Elten en kleinzoon Victor gooit Gerard Vaandrager de ‘eerste bal’.
Onder toeziend oog van voorzitter Katja van Elten en kleinzoon Victor gooit Gerard Vaandrager de ‘eerste bal’. Anna Moes

Vliegende start honkballers

Lokaal

De ‘Opening Day’ van de honkballers van Navimodal Logistics Zwijndrecht is zondag in alle opzichten geslaagd verlopen. Veel leden en toeschouwers aanwezig, activiteiten voor de jeugdleden, mooi weer en een klinkende overwinning in de streekderby tegen Ridderkerk Rowdies.

Voorzitter Katja van Elten had voor de traditionele ‘eerste bal’ oud-voorzitter (en erelid) Gerard Vaandrager uitgenodigd. Nadat hij samen met zijn kleinzoon Victor de wedstrijd had geopend, leek Rowdies grote plannen te hebben door direct de score te openen (0-1). Deze voorsprong duurde niet lang, want Zwijndrecht kwam direct op gelijke hoogte. Geholpen door de Rowdies pitcher, die veel vier wijd gooide, kon Zwijndrecht daarna geregeld scoren en een ruime voorsprong nemen. Een fatale vijfde inning brak de tegenstand van Rowdies toen Zwijndrecht 8 punten scoorde.

Deze ruime voorsprong kwam daarna geen moment meer in gevaar. Werper Mick van Es werd afgelost door Kenny Hulshoff, die de wedstrijd bekwaam afrondde. Enkele punten in de zesde inning brachten de eindstand op 13-2, waardoor de wedstrijd al in zeven innings beëindigd werd. Door deze tweede overwinning op rij bezet Zwijndrecht samen met Hawks direct de koppositie in de competitie.

De competitie wordt donderdagavond voortgezet met een thuiswedstrijd tegen Saints. Deze Rotterdamse ploeg wordt door coach Marc Verkerk beschouwd als een van de grote concurrenten in de race om het uiteindelijke kampioenschap. Op Bakestein wordt het een lichtwedstrijd die om 19.30 uur aanvangt.